Jalan2 CaRi Ilmu


penat aih...
pegi Karnival Jom Masuk U kat Dewan 2020...
kelmarin pegi dengan mak..
harinie dengan kengkawan...
pengunjung hari nie sangat ramai..
pening kepala aku...
kebanyakkan pengunjung hari nie budak2 sekolah dari Kedah..
kan hari ahad sekolah kat Kedah...
apa lagi..
rombongan la...

seperti yang dijanjikan..
aku nak cita la apa yang aku dapat daripada karnival tu...
yang paling utama..
bila aku pegi sana..
aku dapat brochure yang sangat banyak...
penuh bag...
bag percuma pun dapat jugak....
yang paling penting ilmu...
banyak course yang aku tak penah tau sebelum nie...
huhuhuhuhuhu...
aku memang ketinggalan zaman betul... (-_-')
baru aku tau benda apa radioterapi...
radiografi...

bagi aku...
course yang aku minat..
teknologi makmal perubatan...
herm..buat asasi sains hayat pun cun jugak...
kalau nak buat asasi..
aku aim nak mintak kat UiTm atau kat UM...
nie ja yang aku rasa sesuai..

antara booth yang menarik minat aku untuk pegi tengok...
booth FIM (Food Institute of Malaysia)...
kat situ da sorang abang nie tengah buat demo seni kulinari (betoi ka aku eja???)
dia ukir buah tembikai...
memang sangat cantik...
halus ja keja dia...
meh sini nak tunjuk...





alamak...mata abang baju hijau terpejam la...
x pa...still macho... ^_^



siap promote lagi FIM...
saja suka2..kot2 ada yang berminat..


aku da satu lagi cita yang amat pergghhhh gitu...
maksud pergghhh tu macam berita yang mengejutkan aku la lebih kurang...
macam nie...
aku singgah la kat booth Taylor's University tadi...
aku cam agak berminat untuk tau benda apa yang ada kat sini..
maksud aku course kat situ...
abang tu terang punya terang...
paham la aku..
tetiba muncul la soalan pasal yuran pendaftaran untuk masuk situ...
abang tu cakap RM 20,000.00...
mak aiiii...terkejut aku...
nie first time aku tau pasal benda nie..
so memang terkejut beruk la...(kalau yang lain dah tau mesti x terkejut beruk cam aku ni)
aku tak mampu la nak masuk situ... T_T
so, ambil brochure dia yang cun je la...









ada foundation in science 1 tahun...
then sambung degree kat situ...











nie di antara gambar2 yang sempat aku snap kat sana...




tatau la macam mana boleh terlekat gambar manusia yang 3 orang nie...
senyum je la...







Syud tolong promote Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)...
boleh la...haahahahaha





orang ramai dan kebanyakkannya budak sekolah..
tengok nie kalau tak percaya..
aku sampai tersepit antara budak2 nie..
huhuhuhuhu...









tengok???
hehehehehe













nie la kengkawan aku....
cantik tak???
(Mr. 0tak : ntah apa2... (-_-')... )





Mr. 0tak mai balik dah???
tak pa..sila2..buat macam rumah sendiri...



aisyah buat muka sweet nampak??? heee


lepas dah penat jenjalan cari ilmu..
dari pukul sebelas pagi sampai satu lebih camtu..
kitaorang pergi la mencari tempat makan untuk lunch...
aku drive la pi cari kedai...(Mr. 0tak : aik?? drive??? ecececece dia...drive.... ^_^ )
sampai kat kedai makan..
apa lagi serbu la...
lapar yang tak terkata...
nak tayang sikit...




(Mr. 0tak : macam tau ja sapa yang makan...)











tengok..lapar punya pasal sampai dah jadi macam nie kawan2 aku...





konklusinya...(Mr. 0tak : macam buat karangan..)
aku nak aim buat asasi sains hayat...
harap2 result SPM aku okay...

ataupun


lupa pulak nak cakap...
pasal gambar2 kat atas nie...
kalau x elok ka apa ka...
sorry erk...
aku tak pandai bab2 photography nie...
hehehehehe...

p/s : baru aku perasan..gambar aku satu pun tak da... (-_-')
       sedihnya.... T_T



-enD-

2 comments:

ayu.amin said...

kot nak singgah ambk aku sama .. sedihh la mcm nie :(

SuHaiLy azMi said...

huhuhuhuhuhu...
sorry...x dirancang...
keta full la cik kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...