PaK MooD HiLanG!!!

First of all exam dah abeh…betapa aku happy and lega yg teramat sngt…

Herm but I don’t know why I’m feeling down yg teramat-amat sngt…

Why??? Kenapa??? Wei shee maa???

Wo pu chi tau…huhuhu…

Aper la nasib…jd cmni…hadus…mmg hancuss…

Kat luar nmpk happy but inside…only me and God know…

Aku aser cam tak best…

Tak best yg tak bley nak terang camna…

Ntah…agaknya aku nie dah ngong kowt…huhuhu…

Tak der la…juz ada smthg wrong somewhere yg aku pown tatau…

Apasal ayat aku berbelit-belit nie???

Buang tabiat agaknya…hehehe…

Tatau la nak pot-pet pasal pa lg…

Skrg nie dlm mood membaca novel

Aku baru ja abis baca novel Hanya Kita Berdua…

Writer novel nie mesti la Aina Emir…

Huhu…cdey la jgak novel nie…

Pasnie aku nak baca buku Matahariku plak…

Aku pown tngh layan lagu…

Lagu pilihan utk skrg nie…

You Make Me Real (James Morrison), Tunjukkan Aku (Boneca) & Munajat Cinta (Dewa 19)

Hehehe…lyrics utk lagu2 nie mmg amat bermakna utk aku…

Aku suka sngt2…

You Make Me Real-James Morrison

Mmmmm

There's so much craziness, surrounding me

There's so much going on, it gets hard to breathe

When all faith has gone, you bring it back to me

You make it real for me

When I'm not sure of, my priorities

When I've lost site of, where I'm meant to be

Like holy water, washing over me

You make it real for me

C/O

And I'm running to you baby

You are the only one who saved me

That's why I've been missing you lately

Cause you make it real for me

When my head is strong, but heart is weak

I'm full of arrogance, and uncertainty

But I can find the words, you teach my heart to speak

You make it real for meee, yeaaa

C/O

Ohhh

Everybodies talking in words

I don't understand

You got to be the only one

Who knows just who I am

I hope I can make it through

Cause the only place

That I want to be

Is right back home with you

I guess there's so much more

I have to learn

But if you're here with me

I know which way to turn

You always give me somewhere

Somewhere I can learn

You make it real for me

C/O

You make it real for mee

Tngk betapa sentimentalnya aku???

Hehehe…nothing to worry about…aku mmg cam tu…

Layan abisan la katakan…

Tunjukkan Aku-Boneca

Muzik dari jiwa, lagu dari hati

Certia sepurnama senda dan menangis

Belum ku selami caturan terjadi

Lelah dipukul badai

Apa mungkin terle...rai...

Ohhh...Wooohh...ohhh

Soalan tersendu balas hampa bisu

Tuhan tunjuk sesuatu

Apa dia yang satu itu

Tunjukkan aku

Tunjukkan aku

Apa bisa ku cinta

Kamu seperti mana

Aku dicinta kamu

Aku dijaga kamu

Atau kamu terlalu

Indah buat diriku

Beda dari diriku

Aku pun tak menahu

Soalan tersendu balas hampa bisu

Tuhan tunjuk sesuatu

Apa dia yang satu itu

Tunjukkan aku

Tunjukkan aku

Apa bisa ku cinta

Kamu seperti mana

Aku dicinta kamu

Aku dijaga kamu

Atau kamu terlalu

Indah buat diriku

Beda dari diriku

Aku pun tak menahu

Aku pun tak menahu (2x)

Apa bisa ku cinta (3x)

Tuhan tunjukkan aku

Nie lagi satu…aku suka lagu nie sbb lyrics and suara vokalis dia…

Sweet sngt…huhuhu…mmg best…lembut ja suara dia…

Munajat Cinta-Dewa 19


Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus

[Chorus:]
Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

[Chorus]

[Interlude]

[Chorus] (x2)

A…B…C…D…

Hayoss…kelas physics smlm mmg damn funny dowh…
Aku mmg bley phm la aper yg cegu tu ajar…
Smlm BeLiaU ( cegu physics tu la…HorMaT cKet) dok pot-pet pot-pet dekat kitaorg pasal tak insaf lagi meaning still in honeymoon year la…kan form 4???

BeLiaU kata…
“sepatutnya kamu nie mari kelas tuisyen saya utk saya polish kamu…nie terbalik… saya la yg tlg kamu mandi…bagi kamu pakai baju dengan bedak…ntah kamu nie mari dari lumpur mana…”

Tak cukup dgn tuu…BeLiaU kata lg mcm nie la lbey kurg…
“Kelas tuisyen nie x mcm kelas tuisyen…dah mcm kelas pemulihan…”

Haduusss…amBiK Kauuu…mmg kemek la btg hidung aku smlm…ayat BeLiaU mmg pedas… perghh gilerrr tuu…Haduyaaiii…

Cegu tu kateer lagiee…
“klu boleyy, saya nak group nie dapat A sumee…nie…bukan takat A…bayangan D pown tak nampak lagiee…”
“kamu tahu D tu apa??? Org Melayu cakap D tu DENGUNG, C tu COKIA, B tu BODO, A tu…”

One of us (boy la…girl kesopanan cket…tambah2 aku nie…huhuhu) jwb…
“A tu ANGAU ceguu”

BeLiaU kata balik…
“Bukan ANGAU… A tu ACT…”

Hahaha…mmg nak pecah jugak aku pnya perut smlm…Nani pown terinjut-injut la jgak…
Tapi bila pikir balik cam btoi jgak kann???
Huhuhu…

Cegu yg mcm nie la GemPaKz…
Lawak pown lawak…x boring…
Apa yg dia ajaq aku pown masuk dlm pala otakk…

Sapa nama cegu tuuu???
Huhuhu…rahsia…
Klu la BeLiaU tau aku tulis nie dlm blog…
Huhuhu…alamat kena kejar la aku keliling PerLiss…
Haduyai CeGu Ku TercHenTa…
MaaFkanLah aKu…
Huhuhu…
aDioSa…

In MooD BaLiK…
Waarrgghhh!!!!!!!!!!!!
FiNaL eXaM!!!

-The enD-

DaH aGaK DaH

Macam tajuk…dah agak dah…dlm omputihnya…I knew it…uuu…
Apakes??? Tetiber je???
Nie sume gara-gara lagu ThrougH My WinDoW la…
Ala lagu yg kasi bikin panas tu…

THROUGH MY WINDOW

I don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

CHORUS
Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

CHORUS REPEAT
Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Punya la bnyk mulut org duk ckp pasal lagu yg tak tau saper nyanyi tu…
Tetengok BunKFace yg nyanyi…
Aku dah agak dah…
Mmg diaorg…
Suara Sam BunKFace mmg bley dicam la…
Anyway lagu nie mmg nice sngt…
Aku pown suke…huhuhu…
Video dia pun best…
Yg iklan TM tu pun best…
Yg video BunKFace pun best…huhuhu…
So conclusion dia…
BaiK PunYeR Laaa…
GemPaKzz…

Stop pasal demam ThrougH My WinDoW…
BacK to final exam…
Ngeee…Wargghhh!!!
Memang sah nak membunuh aku…

-enD foR this ToPiC-

JemPuTan uTk aKu..HuHuHu

JemPuTan uTk aKu

Hahaha…punya la style aku pnya tajuk besar…Oppss…nie dah kes masuk bakul angkat sendiri nie…bahaya…bahaya…

Bknnya jmptn apa pun…

Tapi jemputan nie mmg wat aku kecut bnyk la jgak…

FiNaL eXaM

DaTe : 21/10/2009 – 4/11/2009

PlaCe : 4 aRiF, SMK DeRma

NoTes : anDa HanYa DiBeNarKan MemBaWa Diri & aLaT TuLis SerTa NoTa2 yg PenTinG

LeBiH kurang camni la slps aku meng’havoc’kan jmptn nie…ala cam wat kad jmptn hak milik persendirian…

Mmg la final exam nie wat aku + kengkwn aku yg terchenta + cegu jd kelam-kabut…mana taknya…

Aku +frenzs : sibuk wat ulang kaji & latihan…

Cegu pLaK : asyik pening kepala duk cari masa nak abiskan syllabus yg belum

tentu sempat nak dihabiskan before exam…

TENGOK??!!!(mcm iklan la plak…abg kan mak ngah dah ckp, balik nek bas lg slmt…TENGOK???)-aku x sure la sama x dialog budak tu ngan apa yg aku tulis nie…hehehe…

So as the conclusion…final exam nie mmg telah(secara langsung or x langsung) menyerabutkan bnyk pihak…aser cam wat rumusan la plak…

Skrg siapa yg susah???

Mereka dan keluarga mereka juga yg susah…hehehe…

Ntah…nothing to talk anymore…huhu…

Apaper pown…to all of my frenzs especially SyuD…

Jgn la tension sngt sbb nak exam wlu pd hakikatnya aku lg tension berkali ganda drpd korang…life must keep going on d0wh…

Bak kata JaDe in novel RooFTop RanT by HloVaTe…

LiVe HeLL oR LiVe WeLL

You cHooSe…

aDioSa…see ya in next topic of my blog…

Bak KaTa aPek…Stay tune…

Huhuhu…

HiLanG!!!

24 September 2009…

Satu hari yg cdey wat aku…

Ank kucing yg paling aku syg dah mati…

Aku aser cdey tak trhingga & terkilan…

Tomey(nie nama ank kucing aku)…

Klu la aku sempat bwk dia p klinik maybe dia still hidup…

Semuanya salah aku!!!

Sebab aku lambat…dia dah tinggalkan aku sorg2…

Usia Tomey baru 4 bulan & 4 bulan jgak la aku ngan dia…

Baru aku sedar dlm minggu terakhir dia…

Dia slalu cuba nak attention aku…nak bermanja dgn aku…

But aku sibuk…

Tak sempat nak main ngan dia mcm slalu…

Aku ingat aku still bley main ngan dia lps nie…

Rupa2nya tu lah yg terakhir…

Memang aku nak bwk dia p klinik tapi tak sempat…

Sumanya dah trlmbt…

Masa dah tak bley diputarkan…

Memang aku nie sorang tuan yg teruk…

But I promise…

Lps nie aku akan jaga ank kucing yg lain bbtl…

Aku tak nak pisang berbuah 2 kali…

To Tomey…I’m sorry…

I’m so sorry…

Aku akan ingat kslhn,kelalaian aku nie…

Ini je la gambar Tomey yg aku da…

Hanya dua keping…

Hanya ini…

Raye OwH Raye..

Arini…first day raye meaning 1 Syawal…ada ja manusia yg nak mengganggu ketenteraman aku memalam nie…cuba bayangkan… dah 11.15 mlm pown dok main mercun lagi…kalau main jauh2 tak pa la jgak…nie dekat umah aku plak tu…apa kes???

Kalau mercun tu bunyi slow bley tahan la lg…nie bunyi bley gegar bumbung rumah… mana la aku tak hangin satu badan???

Tadi adk aku yg main…aku dah sound dia…so dia dah masuk umah dah…nie jiran selang 2 buah umah plak yg main or lbey tepat lg bdk2 besaq…mcm nak keluar pelempang ja diaorg…aku tngh best2 layan novel…diaorg bley wat bising lak…memang hampeh tahap gaban tul…asal raya ja main mercun sampai tak ingat dunia…baker duit tul…dah la wat pencemaran bunyi…memang tak pegi skolah!!! Hish…geram aku…

Tu bab lepas geram…nie masuk mood happy raye…

Hahaha…aku nie dah kira tahap ‘no raye money’ la org kata…

But guess what…aku still jgak dpt…hehehe…

Terharu tol…aku sangkakan tahun nie mmg tak dpt punya duit raye…

Hahaha…nampaknya tanggapan tu salah sama sekali…

Umur 16 baru…still young enough to get duit raya dowh…

Jadual ari nie…nothing interesting…

Aku juz balik beraya kat kampung…umah tok(nenek) & tok wan(atok) sblh mak ngan abah…

Aku nie kira bertuah la…umah diaorg dekat…so…kalau raya ja bley blk dua2 umah…

See…fair enough right???

Cuma raya ke-3 maybe…aku nak balik Sungai Petani…

Hahaha…nak raya ngan family ke-2 aku…

Aku nie special cket…

Aku ada mak & mama…

Aku da abah & abah cha…

Aku nie anak yg sulung…ada sorang adk…

Tapi aku ada 2 org kakak yg still single mingle…tatau la bla nak kahwin…

And sorang abang yg aku panggil apam…dia nie problem mslh cket…status dia masih menjadi tanda tanya…either dia dah ada girlfriend or x…aku sendiri pown musykil…tak pa…juz forget bout him…

Haha…my 2nd family nie dah mcm family btol aku…

Dulu diaorg la yg jaga aku since aku lahir…pastu sambung ngan adk aku plak(dah mcm kontrak la plak…hehehe)…

Sebab mak ngan abah aku kerja…so diaorg la mama & abah ke-2 aku lps parent kandung aku…

Tapi raya tahun nie…tak best cket la…apam tak da…dia kena keja…

So bla aku p sana nanti..apam tak da…duit raya kureng la…hehehe…

Dasar mata duitan btol…huhuhu…

Apaper pown…raya tahun nie still meriah…

But final exam still tak dilupakan…hahaha…

Pizza…Pizza…hehehe…

RinDu aKan KaMoo…

HaarrGhh…BeSaaRR PunYaa…new trademark…ala iklan maggi tu…HeHeHe…

Rindunya lama siOtt tak memerah otak nak merapu dlm blog aku nan satu nie…

Rinduuuu….jgn salah sangka erk…aku rindu kat blog…besa la…owg hidup single terlebey mingle nie…hehehe…

Bulan posa dh nk abis…huhuhu…cdey banget… :’(

Kejap ja…aritu baru start posa…nie dah nak raya…

Apaper pown…mood nak beraya tu mmg jelas terpancar kat wajah kwn aku yg sorg nie…

X ley gtau nma sbnr…so aku gelarkan dia CA…hahaha…

CA…lu pikir la sndri sapa…

Dah dekat2 nak raya nie…masing2 sibuk antar kad raya dan kwn aku yg plg brsmngt skali…of course la SyuD…

Kad raya yg dia antaq minggu lps…aku baru bls rini…hehehe…

Nak wat camna…terbusy cket dkt2 nak raya nie…

Aku pown x lepaskan peluang wat kad raya yg beserta ucapan kengkwn plus ngan cegu...

Dlm kemeriahan & ksbkn nak menyambut Syawal yg bakal menjelma…ada jgak perkhbrn cdey dri kwn aku…

Kitaorg kwn since form 1…Suhailah…skrg dia still tak sedarkan diri kat hospital…

Aku dah p tngk dia hari tu ngan Pqah…aku kesian tngk dia tapi apa yg aku bley wat juz doakan dia supaya cepat sembuh…aku anggap dia seorg yg tabah sbb dah bertahun-tahun dia tanggung sakit and still bley brthn…

Suhailah…cepat2 sembuh…aku ada bnyk benda nak ckp n sembang ngan ang…

Aku ngan kwn2 yg len sentiasa doakan ang…

CheMistry Oh CheMistry

First day puasa….herm not bad la….aku aser best sangat-sangat-sangat(maknanya tak terkata la tuh)…everything seem okay for now….exam dah abeh….huhuhu… betapa happynya aku…walaupun ada exam lagi lepas nie…kira okay la… actually aku tak abis lagi…hehehe…aku still tak amik paper chemistry lagi…Gerun dowh dengaq chemistry…. Aku da satu equation yang aku wat berkenaan aku dan chemistry….

SuHaiLy + CheMisTry = eNeMy

Hahaha….memang pown….kalau boleh aku nak tambah FoReVeR kat blkg so akan jadi eNeMy FoReVeR….hahaha(bunyi cam eViL abis)….memang zero la aku klu masuk bab2 chemistry nie…aku tak tau apa punca masalah problem (hanya org mcm aku yg mempraktikkan ayat cam nie…) aku dengan subject nie… nak kata aku tak minat… memang pown..hahaha…tapi drpd 100% aku still ada 40% minat kat subject nie… maybe aku tak on sngt ngan cegu yg ngajar kowt… aku tak faham sngt cara cegu aku ngajar… its quite complicated for me…tapi yg heran bin ajaibnya… ada kwn aku yg faham pa yg cegu tu ngajar…tu la kan…setiap manusia tu tak sama… tapi dah kira bang0s la dia faham dari aku yg tak faham nie…

Maybe nie la hukuman utk aku…dulu elok2 pegi tuisyen chemistry pastu stop… skrg baru la padan ngan muka yg dah tak cun tu(kira okay la aku tak cun…)….herm apaper pown aku mesti cari jln penyelesaian utk problem aku yg satu nie…bley kira mslh negara nie…tak ke lingkup result exam aku nanti hanya disebabkan chemistry…huh…tak sanggup aku…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...