BiLa HujaN TuRuN...













BiLa HujaN TuRuN...
mesti sejuk...
tidur malam pun aku dah start pakai stoking...
aku tak tipu okay...
memang sejuk...
tambah-tambah rumah aku kat atas bukit...
pukul 2 3 pagi nanti...
memang sejuk la kalau hujan macam la nie...
kejap lebat kejap rintik...

BiLa HujaN TuRuN...
aku mula la nak jiwang...
hari nie...
jadi kerja...
asyik layan lagu nie ja...



BiLa HuJaN TuRuN...[non-stop]
mula la nak banjir...
nie la niat sebenar...
nak tunjuk gambar petang nie area2 Perlis...
tak semua la...
air dah naik...
nie antara gambarnya...






nampak tu...
amaran banjir....










tasik melati...
salah satu taman rekreasi kat Perlis..
macam mana nak pi jogging???
cer citer...
heehehehe...









tengok???
hilang jalan...
semua jadi tasik...












nie jalan besar depan Taman Rekreasi Tasik Melati..









air melimpah atas jalan...








nie salah sebuah sekolah rendah yang naik air petang tadi...











padang diaorang kat depan...
bangunan kat belakang...
tu yang jadi camni nie...








jom main bola dalam air...
best oooooo...
boleh berendam skali...
hahahaha...






empangan Timah Tasoh Perlis...




cantik oooo pemandangan...
bukit kat belakang pun dah tak nampak..








petang tadi...
4 pintu dah dibuka untuk lepaskan air...
last news yang aku tau...
malam nie...
dah 8 pintu buka...
betul ka tak...
no comment...
aku dengar ja...







sempat lagi...
ada jugak orang dok menjala kat empangan tu...
huhuhu...
rezeki di mana-mana sahaja..







tu ja la yang aku nak share....
a very big thank you to saudari ayu




sebab gambar2 kat atas...
aku ambil dari dia...
dia la yang bertungkus lumus melawat kawasan..
[macam wakil rakyat dah..hahahaha]
tu ja kot...
heeeeeeeeeee...




-enD-

3 comments:

ayu.amin said...

yeah .. aku bakal wakil rakyat kot .. bahaha .. xhingin aku jd wakil rakyat .. ewwwww

SuHaiLy azMi said...

hahahaha...
ok pa...
YB Ayu..
hahahaha

Anonymous said...

Awesome, that’s exactly what I was scanning for! You just spared me alot of searching around

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...