Sayangi MeReKa (LoVe TheM)



hari nie...
memang aku tak boleh stop makan
benda kat sebelah nie...
and...

   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
  
  





durian...
waduh2...
sakan betul...
satu rumah ada bau durian...
hahahaha...


nie sampingan ja nie...
hehehehe...
motif utama aku untuk post hari nie...
ehem...
aaaa....ermmmmm....
hampa tengok la gambar nie...





lepas tengok Bersamamu tadi...
rasa terpanggil nak buat post pasal Down Syndrome...








Sindrom Down (bahasa InggrisDown syndrome) merupakan kelainan genetik yang terjadi pada kromosom 21 pada berkas q22 gen SLC5A3,[1] yang dapat dikenal dengan melihat manifestasi klinis yang cukup khas. Kelainan yang berdampak pada keterbelakangan pertumbuhan fisik dan mental ini pertama kali dikenal pada tahun 1866 oleh Dr.John Longdon Down. Karena ciri-ciri yang tampak aneh seperti tinggi badan yang relative pendek, kepala mengecil, hidung yang datar menyerupai orang Mongoloid maka sering juga dikenal dengan mongolisme. Pada tahun 1970an para ahli dariAmerika dan Eropa merevisi nama dari kelainan yang terjadi pada anak tersebut dengan merujuk penemu pertama kali sindrom ini dengan istilah sindrom Down dan hingga kini penyakit ini dikenal dengan istilah yang sama.
(copy dari Wikipedia )


nak tau maklumat lebih lanjut pasal Down Syndrome...
klik [sini] okay....
ada la serba sikit maklumat yang ada untuk dikongsi bersama...








bagi aku...
depa nie sangat special...
walaupun depa tak normal macam kita...
depa nie ada something yang kita tak da....








aku mengaku la...
memang aku tak da kudrat yang banyak untuk bantu depa nie...
tapi selagi ada peluang...
aku nak cuba dekat dengan depa...






bagi aku...
aku perlu belajar sesuatu daripada mereka...
aku jugak perlu bagi apa yang mereka tak da...







mungkin aku boleh simpan niat...
satu hari nanti...
aku boleh tolong dan mendekati golongan istimewa nie..
Insya Allah...

mesej untuk kali nie...
jangan la ignore or abaikan golongan macam nie....
cuba la bantu depa selagi termampu...
dapat pahala oooo tolong orang...
tak mau ka semua tu???
jawab dalam hati ja la nooo...



-enD-

5 comments:

Pijahh' de-Arr said...

warhhhhhhhh durian..

lapq duiyan lahh~

picairin said...

yup..teringin nak visit mereka...=)

SuHaiLy azMi said...

pijah : nak ka?? hehehehe...
picairn : same goes to me... ^_^

hans said...

durian dan coklat...sedap2

SuHaiLy azMi said...

nak ka hans??
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...