BiLa SaYa DriVe KeReTa





sebagai permulaan...
aku nak bagitau dulu...
hari nie merupakan hari yang tak best untuk aku...
huhuhuhuhuhuhu...
jap2..nak sambung nangis lagi...
huhuhuhuhu...
nak nangis macam nie la..
macam cun jugak...





sebab apa aku nangis???
walaupun hampa semua tak nampak...
buat2 nampak ja la...
aku nangis ada kena mengena dengan tajuk...

BiLa SaYa DriVe KeReTa...
ada ja benda yang kurang baik jadi...
bukan la nak menyalahkan takdir ka apa ka...
maybe sebab aku nie cuai kot...

teringat pulak cikgu matematik aku waktu form 3 & cikgu admath waktu form 4 & 5...
depa selalu cakap...
"Suhaily...jangan cuai bila buat pengiraan...
rugi markah...
sepatutnya boleh dapat full marks...
dah kurang...
kan rugi..."

ahahahaha...
aku dengan penuh semangatnya menjawab...
"alaa cikgu...
pasaipa saya silap nie...
awat saya tak nampak kesalahan saya walaupun dah check 2 3 kali???
nervous waktu exam la tu cikgu..hehehe [sengih macam kerang busuk]"

ingatkan bila dah abis sekolah...
hilang la perangai cuai aku tu...
rupa2 nya...
masih segar lagi perangai tu dalam diri aku...

pasaipa aku kata a.k.a taip macam nie...
cuba anda renung-renungkan...

yang pertama...
BiLa SaYa DriVe KeReTa lepas satu bulan dapat lesen P kereta...
saya dah dapat saman parking polis trafik...
bukan perbandaran punya ya...
kenalah rm50...
kesalahannya...
parking di garisan kuning & menghalang lalu lintas...
see...
terbaik...
kena saman la inche Kancil atas nama bapa saya...
kuang2...
aku okay ja...
[serius tipu...aku tak tidoq malam sebab saman nie...]





nie gambar hiasan ja...
bukan kereta Mizz Kancil aku yeee...
harap maklum...





yang kedua...
BiLa SaYa DriVe untuk ambil angle di jalan yang tak seberapa luas [sempit la tu...]
perangai cuai aku tu mula la menjelma...
pagi hari nie... 04/04/2011
aku dah calarkan Mizz MyVi mak aku...
tu dia...
kejadian nie jadi waktu aku kalut nak pegi kelas BI Mr. Chandran...
nak masuk kawasan sempit...
aku nak elak moto yang sangat bangang parking dan menghalang laluan aku...
dah la nak mengelak yang depan...
yang sebelah kanan ada cam parit besar...
ada cam divider sikit...
aku hentam naik terus atas divider tu terus...
dan hasilnya...





amacam???
pro tak aku???
huhuhhuhuhuhu... T_T




sian Mizz MyVi mak aku nie...




part yang calar kat bawah pintu tu...
malas la nak edit...
pandai2 la cari sendiri...




thanks to my mom sebab tak bocorkan benda nie kat abah...
kalau tak...
tak drive kereta dah aku...
huhuhuhu...
tapi..lambat laun..
mesti abah aku perasan punya garis calar sehebat tu...
huhhuhuhuu...
at least hari nie tatau lagi...
esok lusa tulat tunggin...
bernanah la telinga aku dapat nasihat2 membina...
hahahahaha...

ketiga...
BiLa SaYa DriVe kat atas jalan sorang2...
saya akan nyanyi lagu kuat2...




nie bukan aku okay...
gambar hiasan...
tiap2 kali aku nyanyi...
mesti aku rasa cam orang kat luar dok tengok...
mesti depa hairan...
aku cakap dengan sapa sorang2..
hahahahha...





yang ke 4...
yang last nie...
BiLa SaYa DriVe...
ada kenderaan yang ikut rapat kat belakang...
yang nie yang paling best nie...
apa yang aku buat???
hahahahaha...
aku akan pastikan...
dari 70km/h bertukar ke 50km/h...
hahahahaha..
heaven weh buat benda nie...
tambah2 kalau kereta kat belakang tu tak boleh potong aku...
aku sanggup ja buat benda nie untuk 1 jam...
nak lagi best...
lepas dia potong...
ikut belakang dia pulak...
hahahaha..
pastu potong...
tinggalkan kereta tersebut di belakang...
hehehehe...
aura jahat dah keluar...





sila amalkan konsep FOLLOW ME ye rakan2...
hehehehehe....












tu ja...
ingat...
berhati-hati di jalan raya...
[jangan la sesekali tiru aksi aku naaa...]






kerana...







-enD-

5 comments:

IJAT360 said...

alahai..pasai apa hang kalut na bawak keta tu..hati2 na.. kalau ayah hang tau..habih..^_^

SuHaiLy azMi said...

hahahahaha...
rahsia nie...
jangan dok habaq kat orang len nooo...
especially my abah..hehehe

ayu.amin said...

perhhhh . terbaik la kau . tp part kalo ada org ikut blakang tu memang best , tp kalo kat high way , kalo aku nmpak kereta mewah aku ketepi cepat2 . tapi aku suka bawak laju , so dok kanan la then kalo ada kereta kat depan , aku ikut rapat2 sampai dia ke kiri and kalo nak potong dia , kita kena potong dgn penuh bergaya . buat blagak ckit tambah2 kalo laki . td aku pun dah buat loqlaq dr tu , mantop . haha

*jgn la pakat2 ikut cara kami nie . kn cik laily . haha

shahjiehan said...

hati2 bawak kete tuh

jom baca dan komen Keperluan lebih penting daripada Kehendak. (ipad2 vs Donut)

SuHaiLy azMi said...

ayu : hahahaha...ang lagi sakan...
SJ : okay...hati2 di jalan raya ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...