amBoi dia...

aku ada satu cerita baik punya...

macam nie hah...
baaaaiiikkkkk punya...
take note ya kepada sesiapa yang bakal membaca tentang topik nie...
aku sekadar nak menegur dan saling ingat-mengingatkan...
kalau tersalah cara harap tak ambil hati la sangat...
kalau ada yang terasa...
aaaaaaaaaa....
lu pikir la sendiri okay.....

okay...
starting cerita lebih kurang macam nie la...

tadi...
pukul berapa aku tak ingat sangat...
but malam la...
aku baru lepas balik beli barang kat The Store Kangar...
aku park kereta kat bawah..
ground floor kot orang panggil...
dah nak keluar tu...
ada la sebijik kereta nak masuk parking...
disebabkan kereta tu ada pelekat 'P' aku pun tunggu la...
sebab aku kena lalu kat sebelah kereta tu...
kereta tu nak masuk parking 1 kotak...
so dia masuk belakang dulu...
selagi dia tu tak masuk kotak parking...
aku tak boleh lalu kat situ...
aku pun nganga la tunggu dia..
kereta kancil ja pun...
dia ambil masa yang agak lama la jugak...
kita masuk perenggan baru okay...

dia undur punya undur...
then...
BANG!!!
dia langgar kereta belakang...
tapi langgar slow ja...
tak jadi apa aku rasa...
tuan punya kereta kat belakang tak da...
aku tengok dulu la kejadian tu...
disebabkan dah tak sanggup nak tunggu minah tu masuk parkingkan kereta dia...
aku pun lalu jugak tepi dia tu...
dah boleh lalu..
aku lalu ja la...
waktu lalu sebelah dia...
aku pun toleh la ke tepi nak tengok orang yang bawak kereta tu okay ka tidak...
mana la tau..
kot2 aku boleh tolong ka apa ka...
suprisingly...
minah yang duduk kat sebelah driver tu boleh buat apa kat aku hampa tau...
nie ha...
dia buat macam nie....







nampak tak????










amBoi dia nooo...
aku rasa macam nak stopkan kereta...
and pi tampar minah tu on the spot...
betapa tak berbudi bahasanya minah tu...
gua panas gua panas...
gua pusing sekali lagi kat tempat yang sama nak tengok nombor plate kereta kancil tu...
rasa macam nak tangkap gambar pun ada jugak...

apasal la kau buat macam tu minah...
rasa macam nak bagi tau ja nombor plate kereta tu kat sini...
nak bagi jugak la...
sikit ja..
tak bagi semua...
KBM 6_ _ _ ...
tuan yang bawak kereta tu aku tak marah...
yang minah kerek kat sebelah dia tu aku marah...
tak da sivik punya orang!!!!





hang nampak nie????
kerajaan dah penat2 buat kempen yang dah berjuta ringgit habis...
still tak berkesan keeeeeeeeeee????
apa punya manusia pun aku tatau...




so...
aku nak minta sangat2...
kepada semua yang baca entri nie...
PLEASE...
jangan la hampa dok buat perangai macam nie...
malu weh...
kalau yang tengok benda tu pelancong asing macam mana???
malu nama MALAYSIA hampa tau....
sekali lagi...
PLEASE DON'T BE RUDE TO THE OTHERS!!!



-enD-

10 comments:

Idayu said...

ang patut kasi 3 no plate kreta tu . jgn bg smua sudah . dia ingt bgus kot . haha . sepak mulut masuk balik lidah satg . xpun kerat lidah buat sup . sedapp apa . haha

SuHaiLy azMi said...

ahahahaha...
coolioo..
ang sepatutnya ada skali dgn aku tadi ayu...
baru keliaaa...

Mun Jee-Ya said...

lidah dia bertindik kot . hahaha . mau buleh kat aku laa .haiii

Mun Jee-Ya said...
This comment has been removed by the author.
nasha said...

alahai..
org macam nie pon ada..memg x sopan betoi!!!

SuHaiLy azMi said...

ahaha..sabar mun...
nasha...ang kena percaya...

misluvcoklat said...

haha..lawak kot..
tapi,siyez xley blah XD

SuHaiLy azMi said...

ahahaha...
anggap la lawak...

syud said...

hampagas btoiii... alaaa.. fia nak cover malu kot sbb kawan dia dah trlanggar keta blkg...
xpon.. dia nk takut2kan ang kot2 ang gtau kat ket kna laggar tu..hahahahaha;; takuitttt la sgtt hahahaha

SuHaiLy azMi said...

hahahaha...
takuit nooo... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...