SeLaMaT SuDaH...

Apakah????
hahahaha...
chillax arrr...
aku tak kahwin lagi...
saja2 bikin panas ja...
kalau korang tak tau kat sebelah nie gambar apa...
meh sini aku bagitau...
kat sebelah nie gambar orang kahwin la...
herm...
motif???
ntah la...
sebenarnya...
aku just nak bagitau..
dah 28 hari aku jadi warga UTHM Johor & seorang mahasiswa...
Alhamdulillah...
semuanya masih berjalan lancar lagi setakat hari nie...
dalam tempoh 28 hari jugak...
aku menjadi batch pertama untuk kos Sarjana Muda Sains (Fizik Gunaan) di UTHM nie...
serius aku tak tau pun aku nie 1st batch...
total budak kos aku semuanya 54 orang dan majoritinya semua perempuan...
as usual...girl power gitu...

sebagai pelajar 1st batch...
ada la kesulitan yang aku & kawan2 terpaksa tempuhi...

1. Kitaorang tak da buku rujukan yang menepati subjek yang kitaorang ambil...
    so..kitaorang sangat2 bergantung kepada nota kuliah yang pensyarah bagi...
    Insya Allah...buku2 dah di'order' oleh pihak library...maybe lepas nie kitaorang da ada buku rujukan la...
    yeayyy for that...

2. Bila dah x da buku...tak boleh la nk prepare untuk kuliah...tapi tak pa...nasib baik dapat pensyarah yang
    sangat memahami & sempoi...thanks to them...we're able to learn in this kind of situation...
    big smile for them...

tu ja la kot...
duduk kat bumi johor nie memang sangat berbeza dengan bumi perlis...
angin kat utara tak sama dengan angin kat selatan...
nyaman lagi angin kat utara...
hahaha...
berbunga-bunga plak bahasa pagi2 nie...
nak cakap rindu perlis ja pun...
heheehee...
dah terbiasa...

aku tak sempat nak update blog nie...
aaaaa...
sebenarnya lebih kepada malas nak update...
bila terasa nak update...
internet plak tenat...
slow cam kura2...
haih...

hah...
ada satu citer baik punya...
tengah aku syok2 online 'muka buku' a.k.a facebook...
(teringin nak taip 'mukabuku'..ikut arus perdana la katakan..) (-_-')
tiba2 naik notation yang prof a.k.a pensyarah aku da accept aku jadi kawan dia...
aku tengok2 jam da pukul 3.41 pagi...
ok...
aku pun balas la thank you kat page dia...
alaaaaa..kan trend kalau orang accept friend pastu ckp thank you segala...
aku pun nak jugak...
ingatkan dia nak balas...
alih2...
dia terus timbul kat chat oooo...
terkezut mak jemah...
hahaha..
mana tak kalut...
nasib baik la time tu tengah download nota dia dari fb...
ada la benda nak sembang ye daaakkkk???
but seriously...
he was so sempoi with his students although he was an OKU...
yes..
my professor was an OKU but i learn a lot of things from him...
he was teaching me about mechanic physics and survival in life...
nie gambar budak2 kos aku dengan
Prof. Zaidi Embong...
yep..
Prof. Zaidi kat tengah2...
gambar nie tak berapa clear...
tapi nie la keluarga baru aku kat UTHM...
proud to be part of them...
okay...
banyak menaip dah asanya...
till then..
see yaaa...
Assalamualaikum...

6 comments:

syud said...

tediaaaaaa..pelopor batch di uthm..
tgk sir ang tngat sir chew lak hehehe

~ @bel 0mar 91~ said...

haha :) assalamualaikum pembuka bicara , Tahniah awak dapat sambung belajar kat UTHM belajar betul2 tau... kita pun sama tercampak jauh dari Melaka ke Kelantan ...Hidup kena happy All the Best to You :)

dira said...

salam. kak nk tye . fizik gunaan ni ade kaitan ngn kimia tak? banyak? sbb saye mmg tak minat kimia :(

SuHaiLy azMi said...

fizik gunaan lebih kepada fizik..
kimia x banyak pun...setakat 2 sem yg dah saya belajar ni..x da kimia pun lagi..

on my_mind :) said...

assalam kak, how's life as a student applied physics? banyak experiments dgn report tak kak?? tak minat sgt physics, tp since physics byk kira2, consider lah nk terima course tuh..takut nak dftar 1sept ni dgn course yg hardcore +tough ni -.-"

Mirza Basyir said...

Salam akak senior :-)
now akak 4th year la kan,.....semoga grad dengan cemerlang....
akak , sy Mirza Basyir...tahun 1 now. batch 4 Fz Gunaan....
nak tanya beberapa soklan la tntg life kat sini....
ade number or email ke..?
lg pon nk knal2 ngn senior2...hehe..
mane tahu leh buat prog same2 utk kos kite ni...

boleh je
email : mirzabasyir95@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...